Heim Pál Gyermekkórház Játszóház-Foglalkoztató Közhasznú Alapítvány

A Heim Pál Kórházban működő részleg 75 éve kiemelkedő szerepet játszik a budapesti Gyermekellátásában.

Belgyógyászati osztályunkon 12 ággyal Onko -Haematologiai részleg is működik. Részlegünk a Magyar Gyermek onkológiai Hálózat megalakulása, 1971 óta, aktívan részt vesz 0-18 éves korig a rosszindulatú daganatos és leukémiás betegek gyógyításában. Speciális feladatunk a májdaganatok hazai koordinálása és kapcsolattartás a Nemzetközi Gyermek onkológiai Társaság máj tumor albizottságával. Kórházunk sebészeti és intenzív háttérrel is rendelkezik, mely elengedhetetlen a betegek komplex ellátásában.

heim2Az onkológiai részlegen a betegek általában 2-3 ágyas külön fürdoszobával ellátott kórtermekben nyernek elhelyezést. Egy szülő a nap 24 órájában beteg gyermeke mellett maradhat. A 12 ágyból 4 szubintenzív ágy, mely lehetővé teszi a súlyosabb állapotú betegek megszokott környezetben, elkülönítve történő ellátását.

A részleg feladata a vérképzőrendszeri betegségekben, valamint rosszindulatú daganatos betegségekben szenvedő gyermekek kivizsgálása, kezelése, gondozása.

Munkánkat mentálhigiénés munkacsoport segíti. Három munkatárs foglalkozik a beteg gyermekek és családjaik mentálhigiénés ellátásával, egyikük Dr. Horváth Lászlóné Szandtner Györgyi szociális munkás. Az osztályunkon fekvők családjának nyújt segítséget ahhoz, hogy a szociális háló juttatásaihoz (pl. segélyek, támogatások) hozzáférjenek az arra rászorulók. Ezt kiegészítve, szükség szerint alapítványi segítséget is tud biztosítani, a Játszóház – Foglalkoztató Alapítvány támogatásával. Csoportos és egyéni foglalkozásokat szervez a bent fekvő gyerekeknek, melyek a kezelések során kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak. Az orvosokkal együttműködve a gyerekek és családjaik pszichés támogatásáért felelős. A betegséggel együtt járó lelki megterhelések igény szerinti, és személyre szabott megbeszélését és feldolgozását segíti mind a gyermekek, mind családtagjaik számára.

Kórházunkban ápolt onkológiai betegek ellátására jött létre az alapítvány. Tárgyi vagy anyagi felajánlásaik igen nagy segítséget jelentenének kis betegeink ellátásában.

Alapítványunk neve: Játszóház – Foglalkoztató Alapítvány
Adószámunk: 18018624-1-43
Számlaszámunk: 10200830-32316256

Ezúton köszönjük a Kék Madár Szárnyai KH. Alapítványnak folyamatos, munkánkat megkönnyítő, támogatásukat, segítségüket!

Dr. Horváth Lászlóné Szandtner Györgyi